Sposób przygotowania:
Pizza serowa z nutą wędliny i papryki
Składniki sosu dokładnie wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków. Do miski wsypać obie mąki i wymieszać je z solą. Drożdże wymieszać z cukrem do płynności, wlać wodę i mleko oraz olej, wymieszać. Potem płyn wlać do mąki i połączyć składniki. Wyłożyć je na blat i zagniatać ciasto tak długo aż będzie odchodziło od dłoni. Potem przełożyć je do miski, oprószyć mąką i zakryć ściereczką. Zostawić do wyrośnięcia. Gdy podrośnie, przebić, podzielić na 4 części i każdą rozwałkować na prostokąt. Blachy z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdą blachę położyć po dwa placki ciasta. Placki ( u mnie 3 bo synek nie lubi sosu ) posmarować sosem. Wszystkie sery zetrzeć na tarce, dodać do nich pokrojoną cieniutko wędlinę i pokrojoną paprykę. Wymieszać i rozłożyć na cieście. Oprószyć koperkiem, ostrą papryką i przyprawą do pizzy. Zostawić do lekkiego podrośnięcia ciasta. Pizzę piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni ( w zależności od piekarnika ) z termoobiegiem. Podawać na gorąco, można polać ketchupem.