Sposób przygotowania:
Pizza z grzybami leśnymi i cukinią
Drożdże rozpuszczamy z cukrem, wlewamy 1/3 szklanki mleka oraz 0,5 szklanki mąki pszennej - mieszamy. Przygotowany zaczyn odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie wsypujemy reszte mąki, mleka, sól i olej - zagniatamy ciasto, które cienko wałkujemy (można podzielić na pół i upiec 2 pizze lub jedną grubszą). Ciasto kładziemy na przesmarowaną olejem blaszce i odstawiamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. grzyby leśne smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą - doprawiamy. Pizze smarujemy ketchupem, układamy grzyby, posypujemy startym serem, układamy plasterki pomidora oraz cienkie plasterki cukinii. Posypujemy bazylią. wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 220* i pieczemy do 20 minut.