Sposób przygotowania:
Pizza z mozarellą, oliwkami i pomidorami
Mleko podgrzej aby było ciepłe. Rozpuść w nim drożdże z solą i cukrem. Dodaj do mąki, wraz z olejem. Zagnieć na gładkie ciasto i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Cebulę pokrój w krążki, szczypior pokrój drobno.
Po wyrośnięciu ciasto rozłóż na okrągłą formę do pieczenia. Rozsmaruj koncentrat, połóż pokrojoną cebulę, szczypior, na to pokrojoną w paski mielonkę. Następnie oliwki poprzekrawaj na pół i rozłóż po całości. Pokrój kiełbasę i rozłóż na składnikach, na koniec poukładaj suszone pomidory i przykryj sporą ilością najpierw sera mozarella startego na dużych oczkach a następnie żółtego sera. Wszystko posyp ziołami prowansalskimi
Całość zapiekaj w piekarniku ok 30 min w temp 200*C
Smacznego
Cebulę pokrój w krążki, szczypior pokrój drobno.
Po wyrośnięciu ciasto rozłóż na okrągłą formę do pieczenia. Rozsmaruj koncentrat, połóż pokrojoną cebulę, szczypior, na to pokrojoną w paski mielonkę. Następnie oliwki poprzekrawaj na pół i rozłóż po całości. Pokrój kiełbasę i rozłóż na składnikach, na koniec poukładaj suszone pomidory i przykryj sporą ilością najpierw sera mozarella startego na dużych oczkach a następnie żółtego sera. Wszystko posyp ziołami prowansalskimi
Całość zapiekaj w piekarniku ok 30 min w temp 200*C
Smacznego