Sposób przygotowania:
Pizza z mozzarella i oliwkami
Ciasto przygotowujemy wg przepisu - drożdże zasypujemy solą i cukrem, rozrabiamy, dodajemy mąkę, jajko, oliwę - wyrabiamy ciasto dodając wodę. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto formujemy na spody do pizzy, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 10 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 stopni. W tym czasie obieramy cebulę i pieczarki. Cebule kroimy w kosteczkę, oliwki w plasterki, a pieczarki w talarki. W garnku zagotowujemy około 1/2l wody, wrzucamy pokrojone pieczarki i gotujemy około 5-7 minut do miękkości, odcedzamy. Na gotowe spody do ciasta wylewamy sos, rozsmarowujemy, posypujemy pokrojonym serem mozzarella, następnie rozkładamy cebulę, oliwki i kukurydzę. Wszystko posypujemy przyprawą do pizzy i pieczemy na gotowym cieście około 10 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 stopni (do roztopienia sera).