Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami wg 2 milutka
Przygotować ciasto. Ubić jajka mikserem, wsypać do jajek mąkę, posolić,następnie dodać rozczyn z drożdży: w rondelku mleko podgrzać dodać łyżeczkę cukru wkruszyć drożdże) pozostawić do wyrośnięcia zaczynu następnie wymieszać z jajkami i mąką przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia Pieczarki obrać umyć jeśli są bardzo duże pokroić w plasterki Pomidory pokroić na plastry ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę obrać też pokroić na plasterki.Na patelni rozgrzać łyżkę masła włożyć pieczarki z pokrojoną cebulą ,chwilę obsmażaćWędlinę pokroić w grubszą kostkę . Wyrośnięte ciasto formować na nie duże kule odłożyć na parę minut do wyrośnięcia na stolnicy następnie rozpłaszczyć i układać na blasze ,wyłożyć na ciasto wędlinę i podduszone pieczarki na to pomidorki posypać ziołami i na koniec tartym serem żółtym.Piec 25 min w temp 160* w termoobieg.