Sposób przygotowania:
Pizza ze świeżą rukolą
Do miski wsypać mąkę, sól i drożdże i wymieszać. Wlać wodę wymieszaną ze śmietaną i lekko wymieszać, potem dodać olej i wyrobić ciasto. Ciasto przykryć ściereczka i zostawić do wyrośnięcia. W międzyczasie do miseczki przełożyć koncentrat i ketchup, dodać sól i przyprawę i wymieszać sos. Zostawić do przegryzienia się smaków. Przygotować wszystkie dodatki do pizzy czyli obrać, umyć i pokroić cebulę i paprykę, kiełbasę pokroić w półplasterki, pomidory odsączyć z zalewy i pokroić, cukinię pokroić w cienkie plasterki a ser zetrzeć na tarce. Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić, podzielić na 4 części i rozwałkować na cienkie placki a potem ułożyć je w blaszkach lub na talerzach ceramicznych oprószonych mąką. Każdy placek posmarować sosem zostawiając trochę wolnego brzegu i na sos nakładać dodatki do pizzy. Na koniec posypać ziołami włoskimi i ognistą mieszanka przypraw. Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać rukolą i polać ketchupem.