Sposób przygotowania:
Placek nugatowo-kakaowy
Placek kakaowy - wykonanie: Upiec biszkopt i przekroić na pół.
Placek nugatowy - wykonanie: Białka ubić z cukrem pudrem dodać pozostałe składniki i lekko wymieszać. Piec w temp. 160-180 st.C przez 30 minut.
Krem: Wymieszać mleko, cukier, mąki, żółtka i cukier waniliowy. Zagotować i przestudzić. Do kakao dodać tyle gorącej wody, aby powstała gęsta masa. Masło utrzeć, dodając wystudzony krem, spirytus i masę kakaową.
Przełożenie placka: Placek kakaowy - krem - wiśnie - krem - placek nugatowy - krem - placek kakaowy - polewa.
Placek nugatowy - wykonanie: Białka ubić z cukrem pudrem dodać pozostałe składniki i lekko wymieszać. Piec w temp. 160-180 st.C przez 30 minut.
Krem: Wymieszać mleko, cukier, mąki, żółtka i cukier waniliowy. Zagotować i przestudzić. Do kakao dodać tyle gorącej wody, aby powstała gęsta masa. Masło utrzeć, dodając wystudzony krem, spirytus i masę kakaową.
Przełożenie placka: Placek kakaowy - krem - wiśnie - krem - placek nugatowy - krem - placek kakaowy - polewa.