sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Placek po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne danie dla całej rodziny.

Placek po węgiersku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placek po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Placek po węgiersku
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy z obu stron. Zalewamy mięso wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i całość dusimy aż mięso będzie miękkie (30minut). Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na patelni, następnie dodajemy do mięsa. Całość dusimy około 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i paprykę w proszku. Mąkę mieszamy ze szklanką wody i dodajemy do gulaszu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy jajko, mąkę i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy całość. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron duży placek. Przekładamy na talerz i układamy na połówce gulasz, składamy na pół. Dekorujemy śmietaną. Smacznego
Placek po węgiersku
Mięco myejmy, kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.
Placek po węgiersku
Zalewamy nastęnie wodą, dodajemy ziele, liść laurowy i dusimy.
Placek po węgiersku
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy.
Placek po węgiersku
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę i całość zagotowujemy.