Sposób przygotowania:
Placek po węgiersku
Mięso kroie na kawałki, podsmażam na oleju wraz z pokrojoną cebulą, doprawiam solą, pieprzem, dolewam wody i duszę do miękkości pod przykryciem (można skorzystać z garnka szybkowarowego w celu skrócenia czasu przygotowania potrawy). Następnie do mięsa dodaje pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (papryka, ogórki). Całość duszę do miękkości, dolewam fix do gulaszu rozprowadzony w wodzie, według przepisu na opakowaniu, doprawiam przyprawami według i gotuje jeszcze jokoło 5 minut. W trakcie duszenia gulaszu zcieram na tarce obrane ziemniaki, odciskam z nic zgromadzony płyn. Cebulę obrać i pokroić na bardzo drobną kostkę. Jajko ubić i dodać do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadzić równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę.Smażyć na patelni duże placki.Następnie na usmażone placki kłade przygotowany gulasz i składam je na pół i dodaje jeszcze jednąwarstwe sosu.
Rafi
wio
wio
danijjel
oliwia_winna
to jest właśnie najsmaczniejszy placek!
Czarna1993
dorcia700
Gość
zibi_scj55
jak dla mnie to na JEDNĄ ŻARTĄ
najsmaczniejsze.pl
basia123
Agunia
lena100i
Moni008
AGULINA80
AGULINA80
marietta
Henia
monis454
Henia
cóż, stare powiedzenie mówi, że z ..... pana nigdy nie będzie!
Gość
Gość
Literówka może każdemu sie zdarzyć ;p
a Twoja wypowiedź jest oznajmująca więc powinna zakończyć się kropką, a nie wielokropkiem!
A co do placka to jest przepyszny, dzięki za pszepis.
monis454
Przepis jest rewelacyjny!Co do ''...ciekawej ortografii'': to zwykła literówka pani polonistko,proponuję ograniczyć się do sprawdzania dyktand,zamiast próbować błyszczeć wykształceniem.Tu komentuje się przepisy,a nie ocenia znajomość ortografii!!!Żenada...
wio
co sie czepiasz liczy sie przepis-przez ,,i: nie zrozumiales
wio
ja sie nie czepiam tylko pytam !
Henia
To proszę pytać w szkole swoich uczniów! O ile w jakiejś szkole z panią wytrzymują!
zibi_scj55
Bo to bez " ę". Z " ę " bendzie KROJĘM
Henia
Czy Pani wchodzi na portal tylko po to, żeby popisywać się swoją wiedzą z zakresu ortografii? Są inne portale bardziej do tego pasujące. Przeglądając komentarze widziałam wiele Pani uszczypliwości.Nie jest to ani eleganckie w stosunku do innych ani na miejscu.Panią nie interesują przepisy, tylko popisy (oczywiście Pani popisy - "ach, jaka to ja polonistka". Na tym portalu są ludzie bardziej wykształceni od Pani, ale z wrodzoną inteligencją, więc nie manifestują swojej wiedzy w tak grubiański sposób jak robi to Pani!A najdziwniejsze jest to, że nie ma Pani wśród zarejestrowanych użytkowników.Czy nie uważa, że jako gość w czyjejś społeczności zachowuje się Pani właściwie???!
kariana