Sposób przygotowania:
Placek po węgiersku
Mięso kroie na kawałki, podsmażam na oleju wraz z pokrojoną cebulą, doprawiam solą, pieprzem, dolewam wody i duszę do miękkości pod przykryciem (można skorzystać z garnka szybkowarowego w celu skrócenia czasu przygotowania potrawy). Następnie do mięsa dodaje pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (papryka, ogórki). Całość duszę do miękkości, dolewam fix do gulaszu rozprowadzony w wodzie, według przepisu na opakowaniu, doprawiam przyprawami według i gotuje jeszcze jokoło 5 minut. W trakcie duszenia gulaszu zcieram na tarce obrane ziemniaki, odciskam z nic zgromadzony płyn. Cebulę obrać i pokroić na bardzo drobną kostkę. Jajko ubić i dodać do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadzić równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę.Smażyć na patelni duże placki.Następnie na usmażone placki kłade przygotowany gulasz i składam je na pół i dodaje jeszcze jednąwarstwe sosu.
Henia
Niuniaczka
gosiczek821
asia92
pozdrawiam i przy okazji życzę wesołych swiąt
olkin
elzbieta8960
Henia
U mnie robi to blender! Wychodzą super!
Henia
Robot, Elu, robot!!
luka
Miałbym prośbę, czy posiada pani ten przepis ? lub ktokolwiek zapisał go dla siebie, jak tak to prosiłbym o podesłanie go dla mnie, mam bardzo wielką ochotę na ten przepis, dzięki za pomoc.
czarnulkaxs
Pablito
Plagiat to usunęli