Sposób przygotowania:
Placek Rumcajsa
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce lub w maszynie do tarcia,wbijamy jajka,dodajemy mąkę do zagęszczenia masy i przyprawiamy do smaku.Smażymy placki na gorącym oleju,na całą patelnię.Mięso podsmażamy no tłuszczu,dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i posiekane grzyby,podlewamy niewielką ilością wody-ok.0,5 szklanki.Dodajemy mieszając śmietanę,musztardę,koncentrat,ketchup,sok z cytryny,magii i cukier,dusimy ok.20 minut w razie konieczności podlewając wodą.Pod koniec duszenia doprawiamy oregano,wegetą,ostrą papryką,przyprawą sałatkową i mielonym pieprzem.Farsz powinien prawie całkowicie odparować i mieć lekko pikantno-kwaskowato-słodki smak.Nadzienie układamy na połowie placka,składamy na pół,posypujemy tartym serem,zapiekamy do rozpuszczenia sera i gorące polewamy ketchupem.
Smacznego.
Smacznego.
msewka
Sarenka
Bahus
Alita
kinga
A.B.
Natala1210