Sposób przygotowania:
Placek ze słonecznikiem
Upiec biszkopt jasny. Upiec biszkopt ciemny. Upiec biszkopt orzechowy. Masa: Masło, nasiona słonecznika, cukier, mleko zagotować, wylać na blachę pokrytą pergaminem i piec przez 15 minut na złoty kolor. 1 mleko z puszki słodkie gotować 3 godziny - ostudzić. Margaryny utrzeć, dodawać po łyżce mleka skondensowanego, a następnie pokruszyć placek ze słonecznikiem. Przełożyć placki napączowane płynem z rodzynek. Polewa: 20 dkg rodzynek zalać 1/2 szklanki wrzątku, jak napęcznieje dodać 1/2 szklanki alkoholu i moczyć 2 godziny. Rozpuścić 1/2 kostki masła, 1 czekoladę, mleko i 1 czekoladę gorzką. Do tego odcedzić rodzynki i wyłożyć na placek.