Sposób przygotowania:
Placek ziemniaczany z gulasze mięsnym
Mięso myjemy, kroimy w grubą kostkę, podsmażamy ze szczyptą cukru. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i dalej podsmażamy. Zalewamy wodą, aby mięso było przykryte, dodajemy marchew i pieczarki pokrojone w talarki, dodajemy liście, ziele i pozostałe przyprawy. Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. W miarę potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku, chwilę gotujemy. Rozrabiamy obie mąki z odrobiną wody i zagęszczamy gulasz.Zagotowujemy. Przygotowujemy ciasto na placki. Smażymy duże placki. Układamy na talerzu tak aby 1/2 placka wystawała po za talerz. Nakładamy gulasz, przykrywamy wystającą częścią i nakładamy jeszcze gulasz. Polewamy z wierzchu śmietaną.
luna
Doro
kinga
Natala1210