Sposób przygotowania:
Placki z cukini Eli
Cukinię umyć,osuszyć,odkroić końcówki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Potartą cukinię oprószyć solą,wymieszać,odstawić aż puści sok i dokładnie odcisnąć.Boczek pokroić w kostkę.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Cebulę drobniutko posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Ziemniaki obrać,umyć,zetrzeć na tarce z małymi oczkami i odcisnąć z soku.Do miski włożyć odciśniętą cukinię,dodać cebulę,czosnek,ziemniaki,jajka,mąkę pszenną i ziemniaczaną,boczek,ser,doprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką małe placki i smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano.Uważać przy przewracaniu,bo są bardzo kruche.Upieczone placki wykładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem,żeby odsączyć tłuszcz.Placki przełożyć na talerze i od razu podawać.Smacznego!