Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane o kozim smaku.
Przygotowujemy duży garnek wlewamy oliwę i kolejno obsmażamy cebulę, czosnek, mięso(kiełbasa, parówka), po 7-8 minutach jak wszystko się zarumieni dodajemy paprykę, często mieszamy jeśli się przypala podlewamy wodą lub bulionem, dodajemy wszystkie przyprawy, po 15-20 minutach dodajemy przecier pomidorowy, wino i dusimy kolejne 10 -15 minut. Jak mamy gotowe leczo musimy drobno zmiksować, tak aby powstał spójny sos. Podczas przygotowywania sosu szybciutko robimy wspaniałe placuszki, które są bardzo ważnym składnikiem całej potrawy. Przygotowanie placków ziemniaczanych: Ścieramy ziemniaki na grubym sicie, dodajemy jajka,startą drobno cebulę, dodajemy płatki doprawiamy pieprzem i solą, rozgrzewamy patelnię kilka łyżek oliwy i smażymy aż się zarumienią. Talerz dekorujemy, układamy placki, nakładamy sos i plasterek sera koziego. SMACZNEGO.