mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Placuch z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny placek z puszystym kremem.

Placuch z kremem

Składniki:

Placuch z kremem

 

 

Sposób przygotowania:

Placuch z kremem
Na początku należy przygotować placki.W tym celu w misce lub od razu na stolnicy umieścić mąkę.Następnie do niej dodać cukier puder, sodę, miękką margarynę, miód i jajka.Ze składników zagnieść dokładnie ciasto. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao i ponownie dokładnie zagnieść. Każdy placek umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia formie.Piec osobno po 15 minut każdy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Po upieczeniu placki odstawić do wystygnięcia i zrobić krem. W tym celu w garnku zagotować z kaszą manną mleko.Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.Miękką margarynę utrzeć do puszystości z cukrem pudrem.Następnie dodać żółtka i ostudzone mleko z kaszą manną.Wszystko dokładnie wymieszać.
Później przełożyć placki.
Najpierw wziąć jasny placek.Posmarować go dżemem i na dżem wyłożyć część kremu.Następnie przykryć ciemnym ciastem.Ponownie położyć cienką warstwę dżemu i nałożyć krem.Na krem jasne ciasto, znowu dżem i pozostały krem.
Na wierzch można wlać czekoladową polewą lub dowolnie udekorować. Smacznego.