Sposób przygotowania:
polędwiczki nadziewane szpinakiem moni
W rondlu rozgrzać łyżkę masła, dodać szpinak i podgrzać fo. Czosnek obrac i przecisnąć przez praskę, dodac do szpinaku, doprawic solą i pieprzem. Polędwiczkę umyć osuszyć, przekroić na płat i nafaszerować ją szpinakowym nadzieniem. Zwinąć w roladę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso około 15 minut, co jakiś czas obracając. Po tym, czasie osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, pokroić na około 3-4 centympetrowe plastry. Panierować w jajku i mące i smażyć około 5 minut. Paprykę umyć i drobno posiakać, wymieszać ze śmietaną, bazylią, solą, pieprzem cytrynowym i mąką. Dokładnie wymieszać i polać polędwiczki, podgrzać. Podawać z ziemniakami.