Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką
1. Polędwiczki umyj i osusz. Pokrój w niewielkie medaliony. Zamarynuj Przyprawą do mięsa KNORR i zawiń w plastry boczku. Całość przekłuj wykałaczkami, po czym odstaw w chłodne miejsce.
2. Ser pleśniowy, chleb tostowy (bez skórki), orzechy włoskie i rozmaryn dokładnie posiekaj lub zmiksuj (aż do uzyskania jednolitej masy).
3. Polędwiczki obsmaż na patelni z obu stron. Zostaw mięso na patelni, a na jego powierzchni ułóż warstwę chleba, a następnie sera. Całość wstaw do piekarnika na najwyższą półkę i piecz do momentu, aż chleb tostowy z serem zacznie się zapiekać na złoty kolor. Uważaj - patelnia będzie gorąca.
4. Na koniec w 300 ml zimnej wody przygotuj sos grzybowy z opakowania Fixu KNORR. Tak przygotowanym sosem zalej mięso. 5. Całość duś pod przykryciem około 5 minut.
Sałatka:
1. Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy KNORR wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem jabłkowym.
2. Obierz kalarepę, jabłko i marchew. Zetrzyj na grubych oczkach tarki. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
3. Sałatkę układaj na liściach cykorii.
2. Ser pleśniowy, chleb tostowy (bez skórki), orzechy włoskie i rozmaryn dokładnie posiekaj lub zmiksuj (aż do uzyskania jednolitej masy).
3. Polędwiczki obsmaż na patelni z obu stron. Zostaw mięso na patelni, a na jego powierzchni ułóż warstwę chleba, a następnie sera. Całość wstaw do piekarnika na najwyższą półkę i piecz do momentu, aż chleb tostowy z serem zacznie się zapiekać na złoty kolor. Uważaj - patelnia będzie gorąca.
4. Na koniec w 300 ml zimnej wody przygotuj sos grzybowy z opakowania Fixu KNORR. Tak przygotowanym sosem zalej mięso. 5. Całość duś pod przykryciem około 5 minut.
Sałatka:
1. Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy KNORR wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem jabłkowym.
2. Obierz kalarepę, jabłko i marchew. Zetrzyj na grubych oczkach tarki. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
3. Sałatkę układaj na liściach cykorii.
elzbieta8960
Krakowianka