alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pomidorowy krupnik z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna wersja popularnej zupy. Idealna w zimie na rozgrzanie :) Polecam, bo jest naprawdę pyszna :)

Pomidorowy krupnik z kaszą jaglaną

Składniki:

Pomidorowy krupnik z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy krupnik z kaszą jaglaną
Żeberka dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą (ok 3 l). Zagotowujemy, zbieramy całą szumowinę. Dodajemy przyprawy i nieobraną cebulę. Czosnek obieramy, dodajemy do zupy. Jedną dużą marchew obieramy (resztę zostawiamy na później) i dodajemy w całości do zupy. Pietruszkę, seler i por obieramy, myjemy i w całe dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu około godzinki. Po tym czasie zupę przecedzamy. Żeberka obieramy, mięso dodajemy do zupy. Kaszę dobrze płuczemy, przelewamy wrzątkiem i dodajemy do zupy. Resztę marchewek obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 10 min. Dodajemy przecier i gotujemy jeszcze chwilkę. Na końcu dodajemy koperek. Smacznego :)