jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Przekładaniec jabłkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne ciasto z jabłkami i orzechami

Przekładaniec jabłkowy

Składniki:

Przekładaniec jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec jabłkowy
Zagnieść ciasto kruche, schłodzić w lodówce przez 1/2 godziny, wyłożyć nim tortownicę, tworząc podwyższone do połowy wysokości brzegi. Podpiec w mocno podgrzanym piekarniku 250 stop. C. Gdy ciasto lekko się zaróżowi wyjąć je z piekarnika, posypać tartą bułką z orzechami, nałożyć pokrojone w cienkie plasterki jabłka, przesypujac je cukrem, znów posypać tartą bułką z orzechami, zalać ciastem biszkoptowym i wstawić ponownie do nieco przestygniętego piekarnika 200 stop. C. piec na jasnozłoty kolor około 35-40 minut . Posypać cukrem pudrem z wanilią.