gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Przekładany

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto kruche przekładane jabłkami, kokosem i makiem

Przekładany

Składniki:

Przekładany

 

  • Ciasto
  • 1,5 szklanki mąki
  • 10 dag margaryny
  • 8 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 żółtka

 

  • Masa jabłkowa
  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżka cukru kryształu
  • 1 galaretka agrestowa

 

  • Masa kokosowa
  • 6 białek
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania:

Przekładany
Ciasto Z podanych składników zarobić kruche ciasto Masa jabłkowa Jabłka zetrzeć na grubej tarce. Podsmażyć z 1 łyżką cukru kryształu. Pod koniec wsypać galaretkę agrestową i dokładnie wymieszać. Masa kokosowa Białka ubić na sztywną pianę. Dodać 1 szklankę cukru. Następnie dodać kokos i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Masa makowa Mak sparzyć i zemleć 2 razy w maszynce. Tłuszcz utrzeć z cukrem, dać żółtka, wlać roztopiony miód i wymieszać. Dodać resztę składników i ubitą pianę z białek. Przygotowanie do pieczenia Ciasto kruche - masa jabłkowa - masa kokosowa - masa makowa. Piec w całości w temperaturze 180 przez 40 minut.