margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Przepis dziadka na comber sarni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Przepis dziadka na comber sarni

Składniki:

Przepis dziadka na comber sarni

 

Sposób przygotowania:

Przepis dziadka na comber sarni
Comber umyć i osuszyć. W moździerzu rozdrobnić ziarna jałowca i natrzeć nimi mięso. Obłożyć je plastrami boczku. Do bryt-fanki włożyć pokrojoną włoszczyznę, liście laurowe, ziarna pieprzu i gorczycy oraz comber. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni około 50 minut. Po 20 minutach, a potem co 10 minut, polewać mięso czerwonym winem. Jabłka umyć, pokroić na połowy i wydrążyć środki. Dusić 5 minut na rozgrzanym maśle i białym winie. Do wydrążonych jabłek wlać kompot i odstawić w ciepłe miejsce. Zdjąć boczek z mięsa i odstawić je w ciepłe miejsce. Sos z pieczeni przetrzeć i zagotować. Zaprawić śmietaną i zasmażką. Doprawić solą i pieprzem. Comber w sosie podawać z jabłkami.