Sposób przygotowania:
Pstrąg faszerowany pieczarkami
Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem.(woda powinna cała wyparować)
Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć)
Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.
Dobrze smakuje z ryżem, pomidorkami, podawać koniecznie z plasterkiem masła (ja układam sobie pod rybkę i jak się stopi namaczam każdy kąsek :D,
Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem.(woda powinna cała wyparować)
Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć)
Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.
Dobrze smakuje z ryżem, pomidorkami, podawać koniecznie z plasterkiem masła (ja układam sobie pod rybkę i jak się stopi namaczam każdy kąsek :D,
wedith1
http://forum.gotujmy.pl/pstrag-faszerowany-pieczarkami---komentarze,watek,109235h0.html#post_109235
luna
ewala
Tit
Kocham pstrągi, nie wiem tylko czy to miłość odwzajemniona :) Jestem pstrągowym potworem.
ewala napisał(a):
margolata
Golden
Natala1210
Sarenka