Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Pstrąg o smaku bazyliowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bazylia w roli głównej

Pstrąg o smaku bazyliowym

Składniki:

Pstrąg o smaku bazyliowym

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg o smaku bazyliowym
Filety pokroić i oprószyć solą. Mąkę wymieszać z bazylią (ok. 1 łyżeczka). Z mlekiem roztrzepać jajka. Filety obtoczyć po kolei w: mące, jajku i bułce tartej. Obrany i lekko zmiażdżony czosnek włożyć na rozgrzany olej. Podsmażyć. Wyjąć, a na tak przygotowany olej kłaść rybę. Smażyć z obu stron, aż panierka się zarumieni.