Sposób przygotowania:
Pstrag o zapachu bialego wina.
Wino ubic z octem,lyzka oliwy,lyzka przyprawy i szczypta soli i pieprzu.Ryby ulozyc w salaterce i zalac przygotowana marynata.Przykryte folia spozywcza wstawic do lodowki na2-3 godz.Nalezy od czasu do czasu obracac ryby aby dobrze nasiakly marynata.Pozniej wyjmujemy ryby z marynaty osuszyc delikatnie.Jajka ubic ze szczypta soli.Trta bulke wymieszac z polowa posiekanej zieleniny.Ryby maczac w jaku i panierowac w tartej bulce z zielenina.Smazyc z obu stron na zloty kolor,a nastepnie przykryc,zmniejszyc ogien o dosmazyc.Cytryne wyszorowac i pokroic w plasterki.Rybe posypac pozostala zielenina,na kazda porcje polozyc kostke zimnego masla i 1-2 plastry cytryny.
misia53
misia53
Ciekawe dlaczego nie ma uzasadnienia tej oceny?
iwi69
Chyba dlatego,ze przepis jest zbyt prosty.Nie wiem goscie stwierdzili,ze ciekawie inny smak.
kinga
msewka
Doro
Do ulubionych!!!
Alita
Patryk1990