Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pstrąg po parysku

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Poszatkowane pieczarki i cebulę udusić w winie, po czym przetrzeć przez sitko i

Pstrąg po parysku

Składniki:

Pstrąg po parysku

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg po parysku
Poszatkowane pieczarki i cebulę udusić w winie, po czym przetrzeć przez sitko i wymieszać z tartą bułką. Ryby oczyścić (nie odcinać głów, ale usunąć oczy i skrzela), napełnić wnętrze farszem pieczarkowym, spiąć, oprószyć mąką i usmażyć na złoty kolor. Ułożyć ryby w żaroodpornym naczyniu, posypać przyprawami, zalać śmietaną i wstawić do piekarnika na 15 min. Podawać z ziemniakami piure i zieloną sałatą.