2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pstrąg w limonce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Pstrąg pieczony z plastrami limonki, z dodatkiem masła i aromatycznych ziół podany na sałacie to propozycja na zdrowy lekki obiad.

Pstrąg w limonce

Składniki:

Pstrąg w limonce

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w limonce

ETAP 1:

Pstrąg w limonce
Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą ewentualnie zdrapujemy łuski nożem

Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą , zdrapujemy ewentualne łuski, osuszamy ręcznikiem papierowym.

ETAP 2:

Pstrąg w limonce
Nacieramy rybę solą ziołami oraz pieprzem cytrynowym w środek wkładamy limonkę

Nacieramy rybę solą ziołami i pieprzem z każdej strony, w środek ryby układamy plastry limonki oraz masło, dociskamy.

ETAP 3:

Pstrąg w limonce
Ryba w ziołach z czosnkiem w woreczku przed pieczeniem, smacznego!

Rybę układamy w woreczku do pieczenia, wrzucamy obrane ząbki czosnku, woreczek zamykamy.Pieczemy około 35 minut, w temp 180*c, podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.


Tagi:

pstrąg