Sposób przygotowania:
Pstrąg w limonceETAP 1:
![Pstrąg w limonce Pstrąg w limonce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pstrag-w-limonce-pstragi-myjemy-pod-biezaca-woda-ewentualnie-zdrapujemy-luski-nozem-348473.jpg)
Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą , zdrapujemy ewentualne łuski, osuszamy ręcznikiem papierowym.
ETAP 2:
![Pstrąg w limonce Pstrąg w limonce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pstrag-w-limonce-nacieramy-rybe-sola-ziolami-oraz-pieprzem-cytrynowym-w-srodek-wkladamy-limonke-348474.jpg)
Nacieramy rybę solą ziołami i pieprzem z każdej strony, w środek ryby układamy plastry limonki oraz masło, dociskamy.
ETAP 3:
![Pstrąg w limonce Pstrąg w limonce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pstrag-w-limonce-ryba-w-ziolach-z-czosnkiem-w-woreczku-przed-pieczeniem-smacznego-348477.jpg)
Rybę układamy w woreczku do pieczenia, wrzucamy obrane ząbki czosnku, woreczek zamykamy.Pieczemy około 35 minut, w temp 180*c, podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.
Nina W.