Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpeciki w sosie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Soczyste pulpeciki w czerwonym sosie

Pulpeciki w sosie warzywnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpeciki w sosie warzywnym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie warzywnym
Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować z masy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju. Cebulę, czosnek i marchew posiekać w kostkę, podsmażyć na oleju aż lekko zmiękną. Następnie dodać paseczki papryki czerwonej i żółtej. Pomidory zmiksować i dodać do prawie miękkich warzyw. Dodać liść laurowy, ok. szklankę wody i gotować aż część płynu się zredukuje. 1/2 sosu zmiksować blenderem, dodać znów na patelnię. Do sosu wrzucić pulpeciki, dodać koncentrat, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem (jeśli sos jest zbyt kwaskowy). Na koniec dolać śmietankę. Sos podawać np. z ryżem.
Pulpeciki w sosie warzywnym
Cebulę, czosnek i marchew podsmażyć, po chwili dodać paprykę.
Pulpeciki w sosie warzywnym
Pulpeciki uformować z masy i usmazyć na złoto
Pulpeciki w sosie warzywnym
Do sosu dodać pomidory, koncentrat pomidorowy
Pulpeciki w sosie warzywnym
Do sosu dodać pulpeciki, dolać śmietankę i doprawić.

Tagi:

ryż mięso