beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pulpety na pieczarkowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny obiadek..........

Pulpety na pieczarkowo

Składniki:

Pulpety na pieczarkowo

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety na pieczarkowo
Do mięsa dodajemy jajka, kasze manne, tartą bułkę,łyżkę pokrojonej cebuli i zagniatamy masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki. Obtaczamy w mące i gotujemy w dowolnym bulionie . Pieczarki myjemy,kroimy i podsmażamy szybko na gorącym maśle. Dodajemy do pulpetów. Dodajemy też resztę pokrojonej cebuli. Razem trzeba zagotować. Zagęścić mąką. Ryż gotujemy na sypko. Podajemy z pulpecikami w sosie pieczarkowym.