katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pulpety w warzywnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie pulpety z warzywami.

Pulpety w warzywnym sosie

Składniki:

Pulpety w warzywnym sosie

 

  • Na pulpety

 

 

  • Na sos

 

  • cebula 1/2 sztuki
  • marchew 1/2 sztuki
  • ogórki konserwowe 4 sztuki
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • pomidor 1 sztuka
  • pieczarki 10 sztuk
  • natka pietruszki 1/2 pęczka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w warzywnym sosie
Do mięsa mielonego dodajemy kaszę mannę i pokrojoną drobno cebulę, jajko, można dodać dwie łyżki wody albo mleka. Doprawiamy do smaku i zarabiamy masę. Na patelni rozgrzewamy, olej, dodajemy umyte i pokrojone pieczarki. Dodajemy też obrane i pokrojone cebule, a także obraną i startą marchew. Podlewamy wodą i dusimy. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do sosu razem z pokrojonym pomidorem. Solimy i dalej dusimy. Z masy formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące i dodajemy do sosu. Dodajemy też kukurydzę, jeśli trzeba podlać wodą i dusić ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku.