Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso, jajko, posiekany koperek, bułkę i przyprawy wyrobić na gładką masę.

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z indyka w sosie koperkowym
Mięso, jajko, posiekany koperek, bułkę i przyprawy wyrobić na gładką masę. Uformować pulpety wielkości dużego orzecha włoskiego. Ugotować pulpety w 600 ml wody, wyłożyć i odstawić. Na patelni rozgrzać masło, zrobić zasmażkę z mąki i wlać 1/2 szklanki wywaru z gotowania pulpetów.Zagotować i dodać śmietanę. Dodać posiekany koperek, doprawić. Włożyć pulpety i zagotować.