Sposób przygotowania:
Puszysty sernik
Podgrzac piekarnik do 170°. Skruszyc ciasteczka. Wylozyc tortownice papierem do pieczenia i to bardzo dokladnie bo ciasto jest plynne. Moja tortownica ma srednice ok 20cm i ciasto siegalo prawie po brzegi. Wysypac skruszone ciasteczka na spod i ubic je troche.
Teraz ciasto. Miksujemy wszystko oprocz bialek, tzn ser, maslo, mleko, zoltka, cukier , make i ziarenka z wyskrobanej laski wanilii. Ubijamy bialka na sztywno i dodajemy do wczesniej wymieszanej masy, bardzo delikatnie.
Wlac serowa mase na przygotowany uprzednio spod z ciasteczek I piec 65min. Zostawic w piekarniku, az do ostygniecia . Jesli sernik za bardzo sie pali z gory, przykryc tortownice papierem aluminiowym.
Jak ciasto ostygnie wlozyc do lodowki, najlepiej na cala noc.
Dla tych co lubia polewy, tak jak moje lobuziaki. Zrobilam polewe czekoladowo-malinowa, lustrzanke, choc ten efekt lustrzany nie jest do konca osiagniety, sernik jest popekany i ma nierowne boki, za to smak jest czekoladowo-kwaskowy, smaczniutki.
Teraz ciasto. Miksujemy wszystko oprocz bialek, tzn ser, maslo, mleko, zoltka, cukier , make i ziarenka z wyskrobanej laski wanilii. Ubijamy bialka na sztywno i dodajemy do wczesniej wymieszanej masy, bardzo delikatnie.
Wlac serowa mase na przygotowany uprzednio spod z ciasteczek I piec 65min. Zostawic w piekarniku, az do ostygniecia . Jesli sernik za bardzo sie pali z gory, przykryc tortownice papierem aluminiowym.
Jak ciasto ostygnie wlozyc do lodowki, najlepiej na cala noc.
Dla tych co lubia polewy, tak jak moje lobuziaki. Zrobilam polewe czekoladowo-malinowa, lustrzanke, choc ten efekt lustrzany nie jest do konca osiagniety, sernik jest popekany i ma nierowne boki, za to smak jest czekoladowo-kwaskowy, smaczniutki.
luna
sylwus
Jojo
msewka
eli_555
tyna95