Sposób przygotowania:
Pyszna pieczeń z indyka
Odłóż trzy gałązki rozmarynu i kilka listków szałwii do dekoracji. Resztę ziół posiekaj, (również bazylię i tymianek). Wsyp do twarożku, dokładnie wymieszaj. Powstały farsz przypraw do smaku solą i pieprzem. Mięso opłucz i osusz. Natnij je tak aby dało się rozłożyć jak książka. Z obu stron oprósz solą i pieprzem. Posmaruj ziołowym twarożkiem. Zwiń roladę, zepnij wykałaczkami formując pieczeń. Mięso obłóż boczkiem, szałwią i rozmarynem. Umieść je w nasmarowanej tłuszczem brytfance wsuń do nagrzanego piekarnika do 175stC i piecz ok. 45min. Po 15 min. podlej bulionem (50 ml.). Jarzyny pokrój ziemniaki obierz. Po 20 min pieczenia dodaj warzywa i ziemniaki . Posyp resztą rozmarynu przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą morską i pieprzem. Piecz 25 min. podlewając resztą bulionu. Smacznego...