Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pyszne paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przed podaniem posmarować masłem, posypać żółtym serem posypać szczypiorkiem.

Pyszne paszteciki

Składniki:

Pyszne paszteciki

 

Sposób przygotowania:

Pyszne paszteciki
Cebulę posiekać w drobną kostkę, włożyć mięso i całość przesmażyć. Po ostudzeniu dodać żółtko i bułkę tartą, wymieszać. Mąkę posiekać z margaryną a drożdże rozrobić śmietaną i pozostawić do wyrośnięcia. Do mąki dodawać stopniowo śmietanę i rozczyn. Wyrobić ciasto, zawinąć w ściereczkę i włożyć do zimnej wody w naczyniu.Czekać aż wypłynie na wierzch. Wyjąć ciasto, rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wkładać farsz i formować paszteciki, piec na złoty kolor.