Sposób przygotowania:
Groch z kapustą
Groch trzeba wypłukać i moczyć w zimnej wodzie , najlepiej całą noc . Grzyby rozkruszam i też zalewam wodą na noc.
Kapustę kiszoną kroję , dodaję odcedzone grzyby i zalewam wodą , wody tyle aby zakryła kapustę , gotuję do miękkości odkrytą , aby woda wyparowywała( jeśli kapusta jest jeszcze twarda a woda się wygotuje, podlewam wrzątkiem. Gotowa kapusta ma być prawie bez wody . Groch gotuję osobno, też do miękkości . Po ugotowaniu odcedzam i łączę z kapustą .
Cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na smalcu łączę z kapustą i grochem, przyprawiam, duszę całość chwilkę, mieszam i podaję.
Kapustę kiszoną kroję , dodaję odcedzone grzyby i zalewam wodą , wody tyle aby zakryła kapustę , gotuję do miękkości odkrytą , aby woda wyparowywała( jeśli kapusta jest jeszcze twarda a woda się wygotuje, podlewam wrzątkiem. Gotowa kapusta ma być prawie bez wody . Groch gotuję osobno, też do miękkości . Po ugotowaniu odcedzam i łączę z kapustą .
Cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na smalcu łączę z kapustą i grochem, przyprawiam, duszę całość chwilkę, mieszam i podaję.
lalunia
zbysiowa
To mój "pierwszy raz" Asiu :)
2milutka
zbysiowa
U nas od tego roku, też będzie jedną z najważniejszych potraw:)
Alex_M
zbysiowa
No właśnie, dla mnie też nowość :)
Hrabina w kuchni
zbysiowa
Zgadzam się ;)
mysza75
zbysiowa
Już pakuję Madziu:)
weronikaS
zbysiowa
U mnie to nowe smaki, pycha :)