Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ragout z wołowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Mięso dokładnie umyć, pokrajać w kostkę. Rozgrzać w rondlu tłuszcz, wrzucić

Ragout z wołowiny

Składniki:

Ragout z wołowiny

 

Sposób przygotowania:

Ragout z wołowiny
Mięso dokładnie umyć, pokrajać w kostkę. Rozgrzać w rondlu tłuszcz, wrzucić mięso, obrumienić, posypać solą, kolendrą i cynamonem. Obrane ze skórki pomidory pokrajać na cząstki. Pokrajać oczyszczoną marchewkę, fasolę i bakłażany. Cebulę i czosnek posiekać. Jarzyny wrzucić do rondla z mięsem, lekko podsmażyć. Zalać 2 szkl gotującej się wody, przyprawić solą i pieprzem, przykryć i dusić do miękkości. Przed podaniem posypać siekanym koperkiem.