superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Razowe pierogi z dorsza

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Uwielbiam lepić pierogi, a moja rodzina uwielbia je zjadać :)

Razowe pierogi z dorsza Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Razowe pierogi z dorsza

 

Sposób przygotowania:

Razowe pierogi z dorsza
Mąkę mieszamy z solą i pieprzem. Dodajemy wodę na wyczucie i wyrabiamy . Odstawiamy na 30 minut, aby ciasto odpoczęło. Dorsza gotujemy w wywarze z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Po ugotowaniu studzimy i dzielimy na kawałeczki usuwając ości. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor na maśle . Dodajemy do ryby i mielimy całość w maszynce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Białko ubijamy na sztywno i dodajemy do ryby ,delikatnie mieszając. Ciasto wałkujemy i wycinamy kółka. Na środku układamy farsz i lepimy na brzegach. Wkładamy do gotującej wody i wyjmujemy gdy wypłyną. Podajemy posypane podsmażoną bułką tartą razową.
Razowe pierogi z dorsza
Cudze chwalicie