Sposób przygotowania:
Rolada śmietankowa z bananami
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać kakao i 2 łyżki gorącej wody. Dodać obie mąki i cukier wanilinowy. Białka ubić, wymieszać z masą z żółtek. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika i piec 20minut. Ciepłe ciasto przenieść na ścierkę i zwinąć w rulon. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 3łyżkach wody, lekko podgrzać, ostudzić, dodać do śmietany. Wsypać migdały. Banany obrać. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem, ułożyć banany, zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki, aby rolada była ścisła. Udekorować według uznania.