Sposób przygotowania:
Rolada wieprzowa z grzybami
Mięso przekroić tak aby powstał duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypać solą i pieprzem, odłożyć na 1 godzinę. Grzyby suszone zalać wrzątkiem na pół godziny. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulkę, wsypać posiekane pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Do pieczarek dodać posiekane suszone grzyby, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na przygotowane mięso wyłożyć grzyby. Na grzybach ułożyć plastry wędzonego boczku i zwinąć w rulon, mocno zawiązać kuchenną nitką. Roladę ułożyć w brytfannie, posypać kminkiem i włożyć do piekarnika. Piec w temp 200 st. około 20 minut. Następnie obniżyć temp do 180 stopni i piec jeszcze około 1 godziny.