Sposób przygotowania:
Rolada z piersi indyka
Umyte i osuszone mięso ułożyć na desce,przykryć folią i rozbić na duży płat.Obrane ząbki czosnku rozetrzeć z solą,imbir obrać i zetrzeć na tarce.Natrzeć mięso imbirem i czosnkiem,skropić sokiem z cytryny.Zwinięty płat schłodzić.Szpinak przebrać,odciąć grubsze ogonki,opłukać, osączyć.Obgotować we wrzątku 3-4 minuty,osączyć na sitku i ostudzić.Z grubsza posiekać,oprószyć startą gałką muszkatołową i pieprzem.Rozłożyć płat mięsa i przykryć warstwą szpinaku.Jajka wbić do miski,dodać 4 łyżki wody,tymianek,sól i pieprz.Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła,wlać masę jajeczną i smażyć,aż omlet zetnie się od spodu,a wierzch będzie galaretowaty.Ostudzony omlet zsunąć na warstwę szpinaku.Na omlecie ułożyć plastry szynki i ciasno zwinąć mięso.Obwiązać roladę sznurkiem i owinąć folią aluminiową.Piec około 60 min w temp.180`C.10 min przed końcem zdjąć folię i posmarować roladę masłem z miodem.Piec,aż się zrumieni.