Sposób przygotowania:
Roladka boczkowa z sosem sojowym
Plastry boczku lekko rozklepać i posmarować sosem sojowym i imbirowym z soją. Schab pokroić drobno, kapustę pokroić w kostkę , cebulę drobno posiekać.. przysmażyć wszystko razem na łyżce oleju, dodać sos sojowy cynamon i imbir, doprawić pieprzem.. dodać sezam i wszystko przysmażyć aż do wyparowania nadmiaru płynu.. Na boczku ułożyć żółty ser, i wyłożyć nadzienie.. przy pomocy foli aluminiowej zrolować i zawinąć w folię .. (matową stroną na zewnątrz) Piec w temp 220 st ok 1 godzinę. Ugotować ryż na półmiękko wysypać z woreczka do garnka, dodać groszek i pokrojone w plasterki oliwki, Podlać bulionem i doprawić do smaku solą, dodać trochę koperku i szczypiorku.. Postawić na ogniu i mieszając ogrzewać ok 5 - 7 min. Danie podawać z surówką z kapusty pekińskiej i cebuli oraz pomidorem posypanym szczypiorkiem.
Natala1210
msewka
Śliweczka