Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z leśnym sosem
Kotlety umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać. Boczek wraz z cebulą pokroić w drobną kostkę, włożyć do miseczki, posypać pieprzem cayenne oraz papryką słodką, dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Na rozbite kotlety położyć farsz. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Rolady obtoczyć w mące. W garnku roztopić masło, podsmażyć rolady na złoty kolor. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Do podsmażonych rolad dodać podgrzybki i chwilkę podsmażyć. Do rolad wlać gorącą wodę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn. Przyprawić do smaku i gotować pod przykryciem na małym ogniu, do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, wlać śmietanę, zagotować. Sos zredukować, jeśli potrzeba to przyprawić jeszcze do smaku. Smacznego! Rady Zamiast wody można wlać gorący bulion grzybowy.
Bo