Sposób przygotowania:
Sernik z rabarbaremCiasto kruche:
![Sernik z rabarbarem Sernik z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-z-rabarbarem-bialy-ser-zmielic-w-maszynce-2-3-razy-349349.jpg)
Wszystkie składniki posiekać i zagnieść szybko gładkie ciasto. W razie potrzeby dodać śmietanę. Schłodzić ok. 1 godz. w lodówce. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 2/3 ciasta, nakłuć widelcem. Ser zmielić 2-3 razy.
Masa serowa:
![Sernik z rabarbarem Sernik z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-z-rabarbarem-mase-serowa-wylozyc-rowna-warstwa-na-spodzie-z-kruchego-ciasta-349350.jpg)
Do miski przełożyć masło i cukier puder, zmiksować, dodać jajko i twaróg, zmiksować na gładką masę. Na końcu dodać proszek budyniowy. Utartą masę wyłożyć na kruche ciasto.
Rabarbar
![Sernik z rabarbarem Sernik z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-z-rabarbarem-pokrojony-rabarbar-rozsypac-na-masie-twarogowej-349352.jpg)
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w 1-1,5 cm kostkę, rozsypać na masie serowej.
Pianka
![Sernik z rabarbarem Sernik z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-z-rabarbarem-bialka-ubic-z-dodatkiem-cukru-i-kisielu-np-poziomkowego-349355.jpg)
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Gdy piana będzie lśniąca i sztywna, dodać kisiel. Piankę z białek wyłożyć na rabarbar, wyrównać.
Pieczenie:
![Sernik z rabarbarem Sernik z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-z-rabarbarem-reszte-ciasta-kruchego-rownomiernie-rozsypac-na-piance-z-bialek-349356.jpg)
Na piankę z białek równomiernie rozsypać poskubane ciasto kruche. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 45 minut. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.
weronikaS