MichalQl

MichalQl

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Ruskie Pierogi 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi Ruskie...........

Ruskie Pierogi 2

Składniki:

Ruskie Pierogi 2

 

  • CIASTO:
  • 35 dag mąki
  • 1 jajko
  • 2/3 szklanki wody
  • FARSZ:
  • 50 dag ziemniaków
  • 25 dag twarogu
  • 1 średnia cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • 10 dag boczku

Sposób przygotowania:

Ruskie Pierogi 2
Obierz,ugotuj i przepuść przez praskę ziemniaki.Wymieszaj je z twarogiem.Posiekaj i podsmaż na tłuszczu cebulę.Dodaj ją do masy ziemniaczanej. Przygotuj ciasto,potem je rozwałkuj i szklanką wytnij krążki.Na każdy nałóż po porcji farsz.Zlep brzegi i wrzuć na wrzątek.Gotuj do wypłynięcia,podaj z podsmażonym boczkiem.