Sposób przygotowania:
Ryba zapiekana
1. Świeżą rybę w pierwszej kolejności należy oskrob z łusek. Dobrze jest sparzyć całą rybę wrzątkiem – łatwiej wtedy zeskrobać łuski za pomocą noża lub tarki do ryb.
2. Rozłóż spory arkusz Papieru do pieczenia PACLAN na stole lub desce do krojenia, połóż na nim rybę i zabierz się do patroszenia. Rozetnij rybę od ogona w stronę głowy i ostrożnie wyjmij wnętrzności, uważając, żeby nie przebić woreczka żółciowego, ponieważ grozi to tym, że ryba przejdzie smakiem goryczy. Jeśli ci się to przydarzy, jak najszybciej opłucz rybę i ręce pod zimną, bieżącą wodą.
3. Posprzątaj po sprawianiu ryby – zwiń arkusz Papieru do pieczenia PACLAN razem z odpadkami, uważając, by zebrać wszystkie resztki i wyrzuć wszystko do kosza na śmieci.
4.Tuszę opłucz, osusz i natrzyj solą.
5.Natłuść żaroodporne naczynie, wstaw do kuchenki na 2 min. Rybę ułóż grzbietem do góry, rozkładając części brzuszne.
6.Jajko wymieszaj z bułką tartą, posmaruj rybę i wstaw ją do mikrofalówki na 15 minut.
7.Polewaj rybę sosem ze śmietany, masła i białego pieprzu.
8.Pstrąga przełóż na talerz i udekoruj cytryną i koperkiem.
2. Rozłóż spory arkusz Papieru do pieczenia PACLAN na stole lub desce do krojenia, połóż na nim rybę i zabierz się do patroszenia. Rozetnij rybę od ogona w stronę głowy i ostrożnie wyjmij wnętrzności, uważając, żeby nie przebić woreczka żółciowego, ponieważ grozi to tym, że ryba przejdzie smakiem goryczy. Jeśli ci się to przydarzy, jak najszybciej opłucz rybę i ręce pod zimną, bieżącą wodą.
3. Posprzątaj po sprawianiu ryby – zwiń arkusz Papieru do pieczenia PACLAN razem z odpadkami, uważając, by zebrać wszystkie resztki i wyrzuć wszystko do kosza na śmieci.
4.Tuszę opłucz, osusz i natrzyj solą.
5.Natłuść żaroodporne naczynie, wstaw do kuchenki na 2 min. Rybę ułóż grzbietem do góry, rozkładając części brzuszne.
6.Jajko wymieszaj z bułką tartą, posmaruj rybę i wstaw ją do mikrofalówki na 15 minut.
7.Polewaj rybę sosem ze śmietany, masła i białego pieprzu.
8.Pstrąga przełóż na talerz i udekoruj cytryną i koperkiem.
kayleb
Gość
Gość