Sposób przygotowania:
Ryba zapiekana w warzywach
Filety rybne myjemy, oprószamy delikatnie solą i pieprzem, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. Na dużej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, szklimy posiekany por, dorzucamy pokrojone w paseczki papryki i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Przyprawiamy, dodajemy koncentrat, wlewamy śmietanę, mieszamy i smażymy jeszcze 3 minuty bez przykrywki. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy usmażonymi filetami, pokrywamy warstwą duszonych warzyw i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w 180 stopniach do rozpuszczenia się sera (10-15 minut). Podajemy na zimno lub na gorąco.
weronikaS
MałaMi89
Szczerze polecam! Ja będę robić ponownie na Święta zamiast/obok (jeszcze nie wiem) ryby po grecku. Na pewno w przygotowaniu jest szybsza, bo warzywa szybciej się kroi niż trze na tarce ;) a ja niestety nie mam robota, który by starł za mnie..