Sposób przygotowania:
Rybne pulpety Eli w sosie pomidorowym
Umyte,osuszone filety,cebulę i czosnek zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.Z pomidorów usunąć skórkę i razem z papryką posiekać drobno.Do miski z rybą dodać przyprawę do ryb,sos sojowy,bułkę tartą,jajko,pieprz,pomidory z papryką i wymieszać.Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w mące.W szerokim rondlu zagotować 1.5 litra wody i rozpuścić kostki bulionowe.Do gotującego się bulionu wrzucać pulpety i gotować 15 minut od wypłynięcia.Wyjąć pulpety z bulionu i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy,sos sojowy,paprykę ostrą,czosnek granulowany i zagotować.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować,mieszając,żeby nie porobiły się kluchy.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu,dodając do wrzątku kostkę bulionową.Pulpety podawać z makaronem ryżowym,polane sosem pomidorowym.Smacznego!
msewka
iwi69
Mnie tez.