Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż zapiekany z pieczarkami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniała zapiekanka z ryżu, pieczarek i warzyw. Dobry sposób na wykorzystanie warzyw ( np z rosołu)

Ryż zapiekany z pieczarkami i warzywami

Składniki:

Ryż zapiekany z pieczarkami i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Ryż zapiekany z pieczarkami i warzywami
Jajka wbić do miseczki, wymieszać ze śmietaną. Warzywa obrać i ugotować na półmiękko, wyjąć z wywaru, pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekane pieczarki. Ugotowany ryż połączyć z koncentratem pomidorowym, pieczarkami, warzywami i startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 15-20 minut.