Sposób przygotowania:
Ryżowa patelnia z kurczakiem i warzywami
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy odrobiną owoców chili, czosnkiem granulowanym i przyprawą gyros. Smażymy na odrobinie oliwy z oliwek. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. W kostkę kroimy ogórki konserwowe. Dodajemy. Przesmażamy i dodajemy wypłukaną czerwoną fasolę. Na koniec dodajemy także pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie wszystko podlewamy gorącą wodą i dodajemy kostkę rosołową. Następnie sos musztardowo-paprykowy. Mieszamy i dusimy 5 minut. W tym czasie przygotowujemy zaklepkę z mąki i mleka. Zaciągamy sos. Gdy sos jest gotowy, dodajemy dwa woreczki ugotowanego w osolonej wodzie ryżu. Nakładamy prosto z patelni.