Sposób przygotowania:
Schab-piętrus.
Kotlety umyłam i osuszyłam.Rozbiłam tłuczkiem do mięsa.Oprószyłam przyprawą do wieprzowiny.Na patelni rozgrzałam olej.Jajka rozkłóciłam z odrobiną soli i panierowałam mięso kolejno w jajkach i bułce tartej.Smażyłam z obu stron na rumiano.Zdjęłam mięso z patelni. .Na końcu na patelnię wylałam jajka pozostałe z panierowania W międzyczasie opłukałam pieczarki i starłam ser na tarce do sera. Usmażone kotlety posypałam 1/3 startego sera.Ułożyłam na nim pokrojone w plasterki pieczarki.Oprószyłam je pieprzem ziołowym i małą ilością soli.Znów posypałam 1/3 sera.Na nim położyłam po plasterku wędzonki krotoszyńskiej i po 1/3 usmażonych jajek.Przykryłam to ostatnią porcją sera i oprószyłam obficie słodką papryką mieloną.Wstawiłam całość do mikrofalówki na 2 minuty. Podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem,sałatą lodową i buraczkami zasmażanymi.
Natala1210
anemon